Elias en Iris Okiror-Vingerling

Wij zijn Elias en Iris, een Oegandees-Nederlands echtpaar. We hebben een zoon, Elai Zephaniah, die vorig jaar juli is geboren. We delen samen ons hart voor kinderen en dat bracht ons een paar jaar geleden samen. We wonen momenteel in Soroti, Oeganda. 

Elias heeft ruime ervaring in het werken met kwetsbare kinderen/mensen in de subregio Teso en een deel van Karamoja in Oeganda. Hij werkte voor verschillende organisaties nadat hij zijn studie maatschappelijk werker/gezondheidswerker had afgerond.

Iris besloot een discipelschapsschool te gaan volgen bij Youth With A Mission in Zuid-Afrika, gevolgd door de Children Risk School op dezelfde plek. Na het voltooien van de school in Zuid-Afrika, kwam ze voor haar stage in het kindertehuis in Soroti waar ze Elias leerde kennen. Nadat ze in verschillende lokale gemeenschappen in heel Oeganda had gewerkt en gewoond om het evangelie te delen, vestigde ze zich weer bij Elias in Soroti. 

We hebben een aantal jaren samengewerkt in een kindertehuis in Soroti. We waren toe aan een nieuwe uitdaging om kinderen op een andere manier te ondersteunen en zo kwam CCA op ons pad. We kijken er naar uit om samen te werken om het leven van kinderen te veranderen. We geloven in het versterken van gemeenschappen door kinderen op te leiden waarvan we geloven dat ze het potentieel hebben om een ​​verschil in het leven te maken. Onze hoop op Jezus inspireert ons om elke dag beter te doen voor deze kinderen. We leven volgens het gezegde: ”als je eenmaal een hart voor kinderen hebt, kun je nooit stoppen ze te helpen hun dromen waar te maken.”