Stage / werkervaringsplek: Begeleiding kwetsbare kinderen

22 juni 2021

Achtergrond

Karamoja is een arm, droog en afgelegen gebied in het noordoosten van Oeganda. Het gebied werd decennialang geteisterd door vee-roof en gewelddadige conflicten tussen verschillende etnische groepen. Het is er pas sinds 2009 relatief veilig. Karamoja is moeilijk te bereiken en wordt door de nationale overheid vaak bestempeld as bijzonder “primitief”. Het is een “vergeten gebied”. De bevolking leeft voornamelijk van vee en kleinschalige landbouw tijdens het regenseizoen. Door aanhoudende droogte gaan veehouderij en landbouw echter steeds moeilijker, met stijgende armoede, voedselschaarste, wanhoop en alcoholisme tot gevolg.

In de regio Karamoja biedt CCA kwetsbare kinderen een beter toekomstperspectief. Zij krijgen toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en goede begeleiding. Zo kunnen zij ontsnappen aan de schrijnende armoede cyclus, hun dromen waarmaken en een positieve bijdrage leveren aan hun familie, gemeenschap en land. Onze lokale partners doen hun uiterste best om de inmiddels 188 leerlingen goed te begeleiden. Zij bezoeken de kinderen regelmatig thuis en op school en houden notities van deze bezoekjes bij in een map.

Om de kwaliteit van begeleiding en coaching te verbeteren, is CCA op zoek naar een student of afgestudeerde in pedagogiek, social work of gerelateerde studie. Iemand die samen met onze lokale partners gaat oefenen, om de kind gesprekjes nóg beter te maken. Prachtige en zinvolle missie !

Wie zoeken wij?

  • Een ondernemend en zelfstandig persoon
  • Brede interesse in de economische, geografische en culturele aspecten van de regio
  • Een student in de afstudeerfase of een reeds afgestudeerde
  • Spreekt vloeiend Engels

Wat bieden wij?

  • Onderkomen. Deels op de compound van ons kantoor, deels bij een lokaal gastgezin
  • Reiskosten en onkostenvergoeding
  • Professionele begeleiding door ons CCA team en lokale experts. Je werkt samen met onze lokale partners en onze social workers.
  • Bij goed presteren, mogelijkheid langer betaald in Karamoja te werken

Periode: tussen de 3 en 6 maanden, afhankelijk van jouw beschikbaarheid. Bij interesse, brief en CV mailen naar: info@cca-f.nl

Lees ook: