Jolanda Rietveld

Mijn naam is Jolanda Rietveld, ik ben 50 jaar en woon in Benschop. Ik ben getrouwd met Willy Rietveld, hij is bestuurslid van CCA. We hebben drie dochters waarvan er nog twee thuis wonen. Mijn werkervaring is heel gevarieerd, ik heb o.a. 21 jaar bij een verzekeringsmaatschappij gewerkt als acceptant particuliere schadeverzekeringen. De afgelopen 6 jaar ben ik werkzaam geweest bij de Evangelische school de Passie in Utrecht. Daar werkte ik zowel als cateringmedewerkster en als receptioniste. Daarnaast heb ik heel veel verschillend vrijwilligerswerk gedaan o.a. ben ik 8 jaar klassenmoeder geweest van de klas van onze jongste dochter en ook oudercommissielid van de basisschool de Eben Haëzer in ons dorp. Daarnaast ben ik 5 jaar lid geweest van de jeugdcommissie van onze volleybalvereniging en heb ik de donateur administratie gedaan van Gospelkoor El Shaddai. Op dit moment zit ik in de rommelmarktcommissie van de Hervormde gemeente in Benschop. In mijn vrije tijd speel ik graag volleybal en reis ik graag. 

Afgelopen oktober ben ik met Willy mee geweest naar Oeganda en heb daar mogen zien hoe mooi en dankbaar het werk is dat CCA daar doet. We mochten een paar ziekenhuizen bezoeken, maar door de Ebola uitbraak was dat beperkt tot de algemene ruimtes. Een kind kan daar echt weer een toekomst krijgen als hij of zij geopereerd wordt aan een hazenlip of klompvoet operaties waar wij in Nederland als vanzelfsprekend naar kijken. Bij de scholen die wij bezochten werden we warm onthaald en het is hartverwarmend om te zien hoe dankbaar men daar is voor de hulp die geboden wordt. En ook hoe dankbaar de leerlingen zijn voor de dingen die hier als heel gewoon worden gezien.

Toen ik weer op school aan het werk ging vielen de verschillen des te meer op en heb ik hier soms ook moeite mee gehad om de leerlingen niet steeds erop te wijzen hoe dankbaar wij mogen zijn dat onze wieg in Nederland heeft gestaan. Ik ben dan ook heel enthousiast om vanaf nu aan het werk te mogen gaan als fondsenwerver voor CCA en mijn energie te mogen steken in het zoeken naar financiële middelen zodat dit mooie werk door kan gaan en nog liever om het mogelijk te maken dat nog meer kinderen in Oeganda geholpen kunnen worden aan een betere toekomst. Ik hoop anderen net zo enthousiast te mogen maken en te laten zien dat het een Zegen is om deze kinderen te mogen helpen en dat zij met de mogelijkheden die hun geboden is hun gemeenschap weer verder kunnen helpen.