Suzanne Brouwer

Functie CCA: Secretaris bestuur
Functie werk: Opleidingscoördinator HabiTask, opleidingsbedrijf in Vastgoed en Wonen
Opleiding: Master architectuur

Kun je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Suzanne Brouwer. Ik ben geboren in 1987 in Den Helder, als vijfde dochter. Met mijn partner Mathieu heb ik twee kinderen, dochter Nola (2018) en zoon Dex (2020). Het mogen meemaken van alle dingen die zij leren en hoe zij hiervan genieten, geeft mij veel voldoening. Het is prachtig om deze verwondering te zien en mijn kinderen te ondersteunen om de wereld te ontdekken.

Wat is jouw achtergrond?

Voor mijn studie bouwkunde aan de TU Delft ben ik naar Delft verhuist. Daar woon ik ook nu nog. Ik geniet van de historie en cultuur in de stad en zijn gebouwen. Inmiddels werk ik in Gouda als opleidingscoördinator bij HabiTask (deel van WVS). In mijn vrije tijd kan ik genieten van het maken van muziek met mijn koor, erop uit gaan in de natuur, reizen en de wereld ontdekken. Ik ben tijdens mijn reizen ook meerdere malen in Afrika geweest.

Waarom ben je bestuurslid geworden bij CCA?

Tijdens mijn reizen naar Zuid-Afrika, Namibië, Madagascar en Oeganda, heb ik mijn hart aan Afrika verpand. Aan de natuur, cultuur, mensen en muziek. Je ontmoet prachtige mensen maar ziet helaas ook veel armoede. Ook al ondersteun je zoveel mogelijk de lokale bevolking, weeshuizen en andere hulpprojecten, het voelt alsof je niet genoeg kunt doen! In Oeganda ontmoette ik Dorian Cosijnse en zag ik het goede werk van onze lokale partner Hope for the Children. Samen ondersteunen zij de kinderen hun hele schoolcarrière, waardoor ze na een volledige opleiding een goede baan kunnen krijgen en hun gemeenschap vooruit kunnen helpen. Ik vind het heel mooi om te werken met lokale initiatieven. Ik ben er echt van overtuigd dat dit op de lange termijn het verschil gaat maken. Daar wil ik graag aan bijdragen.

Wat denk je bij te dragen aan CCA als stichting?

Ik wil graag mogelijk maken dat meer bedrijven en mensen dit goede initiatief kunnen ondersteunen. Met de stichting zouden we graag een bijdrage willen leveren aan nog meer lokale initiatieven. We kunnen daarmee echt een verschil maken. Mijn droom is dat we ervoor mogen zorgen dat veel kwetsbare kinderen in Afrika zich mogen ontwikkelen door educatie. Wat in Nederland zo gewoon is, waar ik zelf als kind nooit bij stil heb hoeven staan, wat voor mijn kinderen vanzelfsprekend zal zijn, dat gun je andere kinderen ook!

Waarom is het werk van CCA zo belangrijk?

Kinderen zijn zo kwetsbaar en verdienen het om zich te kunnen ontwikkelen. Onderwijs kan de kinderen helpen om hun leven en dat van de dierbaren om hen heen te verbeteren. Hiermee bieden we ze de mogelijkheid te ontsnappen aan armoede, kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis. Doordat we zo’n kleine organisatie zijn kennen we de kinderen, ouders, docenten en kunnen we hun helpen waar nodig. Kinderen en ouders krijgen de juiste begeleiding, zodat ze mogen gaan dromen over hun toekomst. Wij helpen ze deze dromen waar te maken.

Wat wil je de kinderen in Afrika meegeven

Geloof in jezelf, werk hard en durf te dromen!

Wat wil je zeggen tegen (potentiële) donoren?

Jouw bijdrage zal de toekomst van een kind veranderen! Dit kind wordt wellicht arts of docent en kan de toekomst van vele kinderen en mensen in de gemeenschap veranderen!