Gezondheid

Medische zorg

Child Care Africa vergoedt alle noodzakelijke medische zorg van de gesponsorde kinderen en jongeren. Vooral malaria, buiktyfus, scabiës en bacteriële infecties zijn veelvoorkomend. Maar ook kinderen met HIV, chronische ziekten of ondervoeding krijgen van ons extra aandacht. Wij helpen met medicatie en gaan regelmatig op huisbezoek. De kinderen en krijgen voorlichting over hygiëne en ontvangen een muskietennet voor bescherming tegen malaria.

Kinderen met een handicap

Kinderen met een handicap lopen in Afrika extra groot risico. De gezondheidszorg is vaak al slecht, maar door taboes en bijgeloof worden deze kinderen ook nog vaker verwaarloosd of mishandeld. Ouders en verzorgers in de gebieden waar wij werken zien een handicap meestal als een vloek en weten niet dat sommige handicaps medisch te verhelpen zijn. Wij nemen kinderen met een fysieke handicap op in ons reguliere kind sponsoring programma en bieden extra medische zorg en aandacht.

Esther (13) en Irene (7)

De kinderen worden behandeld in CoRSU, een ziekenhuis in Entebbe gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met een handicap. In dit ziekenhuis krijgen kinderen met een hazenlip, klompvoetjes, brandletsel en andere aangeboren en niet-aangeboren aandoeningen kans op een beter leven. Waar de handicap niet medisch kan worden verholpen, bespreekt CoRSU met ouders en verzorgers andere oplossingen en hulpmiddelen.

Lees hier het verhaal van vriendinnen Esther en Irene. Beide meisjes konden terecht in CoRSU.