Hajarah & Esther behandeld voor oogziekte

27 augustus 2021

Hajarah (11) en Esther (18) worden allebei gesponsord door CCA. Ze werden de afgelopen periode behandeld in St. Benedict oogziekenhuis in Tororo.

Verhaal van Esther

Esther verloor haar beide ouders al op 8 jarige leeftijd op zeer tragische wijze. Esther en haar 7 broertjes en zusjes werden nadien verdeeld over verschillende familieleden. Esther heeft een goede band met haar tante Anna, bij wie ze opgroeide. Zij ontfermde zich over Esther en heeft altijd haar uiterste best gedaan om Esther naar school te sturen. Toen Esther de 4e klas van de middelbare school af had gerond, vroeg ze om hulp. De kosten voor de hogere middelbare school (klas 5 + 6) waren te hoog voor haar tante. Esther werkt hard en wil later graag arts worden.

Verhaal van Hajarah

Hajarah woont samen met haar moeder en 3 broertjes en zusjes in het centrum van Amudat. Hun huisje is erg oud en vervallen. Haja’s moeder is zorgzaam en betrokken. Ze wil haar kinderen graag kansen bieden die zij vroeger zelf nooit gehad heeft. Ze is namelijk analfabeet. Gelukkig kan CCA in elk geval een van haar kinderen steunen. Hajarah zit in de 6e klas van de basisschool.

Oogziekte

Beide meisjes hebben al lang last van hun zicht, hun ogen waren vaak gezwollen en pijnlijk. Toen we de meisjes naar St. Benedict oogziekenhuis in Tororo brachten, bleek dat ze allebei al veel te lang rondliepen met een ontstoken hoornvlies. Ze werden geholpen met een operatie, speciale oogdruppels en speciale brillen. Het gaat inmiddels langzaam steeds beter. Bekijk de video voor het hele verhaal.

Lees ook: