Bestuurders blog: “Mama, die kindjes willen toch allemaal heel graag naar school?”

26 mei 2021

Onze bestuurders en vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor het werk van Child Care Africa in Oeganda. In de bestuurders blog laten we elke maand een bestuurder aan het woord, die vertelt over zijn of haar “hoogtepunt” van de afgelopen maand. Wat raakt onze bestuurders? Waarvan gaat hun hart sneller kloppen? Lees de bestuurders blogs en leer het kloppende hart van stichting Child Care Africa beter kennen.

Door Suzanne Brouwer, secretaris Child Care Africa Foundation

Tijdens het proces van zindelijk worden van mijn dochter van drie jaar oud, heb ik de leukste gesprekken met haar. Dit keer met de Child Care Africa jaarkalender als startpunt. Met elkaar bekijken we de foto’s van alle maanden. Bij elke foto op de kalender vertel ik het verhaal van de kinderen erachter. Maar dan begrijpelijk voor een kind van drie.

“Dit kindje is nog te jong om naar school te gaan, net als jij. En dit kindje mag door onze hulp naar school. Kijk eens hoe blij ze is! Dit is de meester. En hier krijgen ze allemaal eten.”

In dit geval ligt het heel dicht bij haar belevingswereld. Want met haar drie jaar wil ze niets liever dan naar school gaan. Elke keer als een kindje bij haar op de opvang vier wordt moet ze afscheid nemen. Dat kindje mag naar school! Ze begrijpt de wens van deze kinderen in Oeganda dan ook als geen ander.

Wat in Oeganda vaak bij een droom blijft is voor ons zo vanzelfsprekend. De school hebben we al uitgezocht. Het lange wachten tot haar verjaardag is begonnen. En ik ben heel blij dat we in Nederland leven. Dat de wens van mijn dochter binnen een jaar uitkomt en zij ook naar school mag!

Het grijpt me aan wanneer Dorian ons een mailtje stuurt dat we 311 aanvragen hebben gekregen van kinderen die ook heel graag naar school willen, en we maar twintig kinderen kunnen toevoegen aan ons programma. Naast de 188 kinderen die we op dit moment al ondersteunen. Maar elk kind is weer een kind erbij, die misschien wel verpleegster, vroedvrouw, docent of dierenarts kan worden. Ze worden nu gesponsord tot ze een beroepsopleiding hebben afgerond. Zolang ze hun best doen, ligt dit binnen hun bereik.

En mijn droom? Mijn droom is dat het een van deze kinderen lukt om docent te worden. En weer honderd kinderen zal onderwijzen. Help jij ons meer kinderen te sponsoren? Want met het sponsoren van één kind, kun je vele levens veranderen. Help ons om voor veel meer kinderen de droom van mijn dochter van drie waar te maken: naar school gaan!

Lees ook: