Winnie’s verhaal

23 september 2021

Winnie werd geboren met een klompvoetje. In de video bij dit artikel zie je hoe zij dankzij medische zorg in CoRSU ziekenhuis steeds beter kan lopen. Een inspirerend verhaal!

CoRSU aan het woord!

22 september 2021

CCA brengt kinderen met een handicap samen met hun ouders / verzorgers naar CoRSU, een gespecialiseerd ziekenhuis in Entebbe. In dit ziekenhuis krijgen kinderen met schisis, klompvoetjes, brandletsel en andere aangeboren en niet-aangeboren aandoeningen kans op een beter leven. In deze video vertelt Davide Naggi, directeur van het ziekenhuis, waarom de samenwerking met CCA zo bijzonder is.

Verpleegkunde studenten

21 september 2021

Door corona zijn de scholen in Oeganda al sinds maart 2020 bijna helemaal gesloten. Ondertussen is de druk op de gezondheidszorg toegenomen. Daarom kondigde de overheid vorige maand aan dat medische opleidingen wel weer open mogen. CCA sponsorde al 3 jongens met een medische opleiding (1 laborant, 2 verpleegkunde) en besloot om nu 7 meisjes te selecteren.

Verhaal van Logiel

8 september 2021

Logiel (13) is een lief en slim meisje, geboren met de zeer zeldzame aandoening Macrodactyly. Bij deze ziekte zijn de vingers of tenen van baby af aan abnormaal groot, vanwege overgroei van botten en zacht weefsel. In Logiel’s geval is haar linkerarm, met name de hand, extreem groot.