Vision-sun doneert aan CCA ten behoeve van kinderen met albino!

19 januari 2022

Recent ontving CCA een grote hoeveelheid zonnebrandproducten als donatie van de firma Vision Sun. De producten worden in Uganda beschikbaar gesteld aan kinderen met albino. Met deze donatie kan o.a. Jimmy dit jaar naar school met ruim voldoende zonnebrand, die hem belangrijke bescherming biedt.

Hartelijk dank Vision Sun voor deze gulle donatie!

Jimmy met de producten van Vision Sun

De scholen zijn weer open!

19 januari 2022

Eindelijk… na bijna twee jaar sluiting als gevolg van Covid-19 zijn op 10 januari jl. de scholen in Uganda weer geopend! Dit betekent dat de Child Care Africa Foundation samen met haar lokale partners de onderwijsprogramma’s voor 196 sponsorkinderen in Amudat en Kaabong weer kan opstarten. Geweldig nieuws! https://lnkd.in/eypNBqYf

CCA heeft in de achterliggende 22 maanden niet stilgezeten en zette zich op allerlei andere manieren in voor kwetsbare kinderen in Uganda, o.a. door: medische zorg voor gehandicapte kinderen, huisbezoeken en monitoren van thuissituaties van sponsorkinderen en opvang van kinderen die in een bedreigende situatie leven.

Hope for the Children, onze vaste partner in Amudat

De steun van CCA stopt niet na het betalen van het schoolgeld. CCA heeft aandacht voor de individuele behoeften van elke sponsorleerling en bouwt met elke leerling een vertrouwensband op. Kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht voor een luisterend oor en worden regelmatig thuis of op school bezocht. Daarnaast krijgen de sponsorkinderen o.a. een matras, zeep, maandverband en lesmateriaal mee naar school, seksuele voorlichting en vergoeding van alle noodzakelijke medische zorg. De ouders van de sponsorkinderen worden door CCA betrokken bij het programma en blijven eindverantwoordelijk.

Kerstgroet CCA!

24 december 2021

Namens onze 3 lokale partners, ruim 30 vrijwilligers en alle kinderen in Oeganda, wensen wij u prettige kerstdagen en een gelukkig en gezond 2022!

Simon geopereerd!

9 december 2021

Een van de aandachtsgebieden van CCA is de zorg voor kinderen met een handicap. De kinderen gaan met een ouder of verzorger en een CCA medewerker naar CoRSU, een ziekenhuis in Entebbe gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met een handicap. Vandaag het verhaal van de 14-jarige Simon.

AWARE helpt tienermeisjes

8 december 2021

Gesponsorde tienermeisjes bezoeken het AWARE-centrum in Kaabong regelmatig. Juist nu de scholen vanwege corona al bijna 2 jaar dicht zijn, speelt het centrum een cruciale rol.