CCA-inzamelingsactie Luce & Carlijn Nijmeegse Vierdaagse

22 juli 2022

Update: Carlijn en Luce hebben de Vierdaagse uitgelopen en tot nu toe ruim € 6.500 opgehaald! Trots op op jullie!

De vriendinnen Carlijn en Luce lopen vanaf 19 juli a.s. mee met de Nijmeegse Vierdaagse om geld in te zamelen voor het ‘Disability, Not Inability! programma van CCA. Hieronder stellen Carlijn en Luce zich voor en lichten de inzamelingsactie verder toe.

Wij zijn Carlijn (29) en Luce (28). Als eerbetoon aan onze lieve vriendin, Dorian, lopen wij de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor het Disability, Not Inability! programma van Stichting Child Care Africa (CCA). Deze stichting is het levenswerk van Dorian. Wij zijn heel trots op wat zij heeft neergezet!

Wij weten zeker dat Dorian had gewild dat CCA zich blijft inzetten om kwetsbare kinderen en jongeren een betere toekomst te bieden. Door deze actie hopen wij hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Hieronder lees je meer over Disability, Not Inability! Op onze instagrampagina blijf je op de hoogte van onze actie: vierdaagse_voor_cca

Via een speciale donatiepagina is het mogelijk om geld te doneren voor de inzamelingsactie van Luce en Carlijn: https://whydonate.nl/fundraising/CCA-inzamelingsactie-Luce-Carlijn-Nijmeegse-Vierdaagse/nl/

Disability, Not Inability!

Stichting Child Care Africa (CCA) werkt in Karamoja, een droge en afgelegen regio in Uganda. Hier leeft 61% van de 1.2 miljoen inwoners in absolute armoede. Kinderen met een handicap lopen in Karamoja door de slechte gezondheidszorg, taboes en stigma’s extra risico. Ze worden buitengesloten, verwaarloosd of gedood. CCA verandert dit met haar Disability, Not Inability! programma.

CCA biedt kinderen met een handicap toegang tot specialistische medische zorg. CCA’s bus brengt de kinderen met hun ouders/verzorgers naar CoRSU of één van CCA’s andere partnerziekenhuizen onder begeleiding van lokale CCA medewerkers. Zo krijgen kinderen met schisis, klompvoetjes, brandletsel en andere aangeboren en niet-aangeboren aandoeningen kans op een beter leven. Soms kan een handicap niet medisch verholpen worden. Dan vinden we een andere oplossing, zoals een prothese of een rolstoel.

CCA werkt met lokale partners, die de taal, cultuur en gemeenschap goed kennen. Zo kunnen wij gemeenschappen voorlichten en stigma’s rondom handicaps wegnemen. Kinderen met een handicap kunnen thuis en op school meedoen en zijn van grote waarde!

Op dit moment helpt CCA al meer dan 140 kinderen! Disability, Not Inability! is uniek in Karamoja. Dit maakt de vraag naar ondersteuning via CCA hoog. Help jij mee om een kind uit Karamoja met een handicap een kans op een beter leven te geven?

Doneer direct via de doneerknop of kijk voor meer informatie op: https://cca-f.nl/

Lees ook: