De betekenis van ons logo

3 oktober 2020

Ons logo heeft voor ons een mooie en bijzondere betekenis. De kleuren, vormen en uitstraling staan voor hulp aan kwetsbare kinderen in Afrika.

Kleuren

De kleuren zijn geïnspireerd door de Pan-Afrikaanse kleuren: rood, geel en groen. Deze drie kleuren komen terug in de vlaggen van veel Afrikaanse landen. De kleuren staan voor de eenheid van Afrika en hadden een belangrijke betekenis in de dekolonialisatie en onafhankelijkheidsstrijd van Afrika rond 1960.

Helpende hand

Onze stichting biedt kwetsbare kinderen en jongeren in Afrika de helpende hand. Een steuntje in de rug, op weg naar een betere toekomst. Een toekomst met meer economische zekerheid, betere kansen en leefomstandigheden. Een toekomst die de kinderen, families, onze lokale partners en gemeenschappen zelf in de hand hebben. Wij helpen mee, maar zij blijven verantwoordelijk voor hun eigen toekomst.

Afrika

In het midden van ons logo staat het continent Afrika. Daar ligt onze geografische focus. Wij richten ons op Afrika, op de armste gebieden in de armste landen. Vaak afgelegen gebieden waar maar weinig kinderen de kans krijgen om naar school te gaan, door economische, culturele en geografische barrières.

Kinderen

In ons werk staan kinderen centraal. Vandaar de naam “Child Care Africa”. Bij het ontwerp van ons logo was een kindvriendelijke en vrolijke uitstraling voor ons erg belangrijk. Mooie kleurtjes, een vrolijk logo en voor iedereen herkenbaar.


Wij bedanken Niklas Reiprich voor zijn vrijwillige inzet bij de vormgeving van ons logo!

Lees ook: