De scholen zijn weer open!

19 januari 2022

Eindelijk… na bijna twee jaar sluiting als gevolg van Covid-19 zijn op 10 januari jl. de scholen in Uganda weer geopend! Dit betekent dat de Child Care Africa Foundation samen met haar lokale partners de onderwijsprogramma’s voor 196 sponsorkinderen in Amudat en Kaabong weer kan opstarten. Geweldig nieuws!

CCA heeft in de achterliggende 22 maanden niet stilgezeten en zette zich op allerlei andere manieren in voor kwetsbare kinderen in Uganda, o.a. door: medische zorg voor gehandicapte kinderen, huisbezoeken en monitoren van thuissituaties van sponsorkinderen en opvang van kinderen die in een bedreigende situatie leven.

De steun van CCA stopt niet na het betalen van het schoolgeld. CCA heeft aandacht voor de individuele behoeften van elke sponsorleerling en bouwt met elke leerling een vertrouwensband op. Kinderen en jongeren kunnen bij ons terecht voor een luisterend oor en worden regelmatig thuis of op school bezocht. Daarnaast krijgen de sponsorkinderen o.a. een matras, zeep, maandverband en lesmateriaal mee naar school, seksuele voorlichting en vergoeding van alle noodzakelijke medische zorg. De ouders van de sponsorkinderen worden door CCA betrokken bij het programma en blijven eindverantwoordelijk.

Lees ook: