Drie kinderen met Schisis

21 maart 2021

Kinderen geboren met schisis ervaren naast medische ook grote sociale gevolgen, zoals stigmatisering en bijgeloof. Stichting CCA helpt deze kinderen, o.a. met toegang tot medische zorg.

Evaline en haar dochter

Evaline’s eerste kindje werd 8 maanden geleden geboren met schisis. De familie wil het kindje niet zien en is ervan overtuigd dat God haar straft. Borstvoeding gaat moeilijk en als wij Evaline ontmoeten is haar kindje erg ondervoed. In CoRSU ziekenhuis leert de jonge moeder haar dochter te voeden met een flesje en speciale pap. Evaline en haar kindje verblijven sindsdien al ruim een maand in onze opvang in Kaabong voor extra aandacht en verzorging. Het gaat inmiddels al veel beter! Hopelijk kan het kleine meisje na verloop van tijd geopereerd worden. 

Betty en Lokapel geopereerd

In Februari werden twee andere kindjes met schisis, Betty (3) en Lokapel (4), geopereerd. Het resultaat is erg mooi. Betty’s moeder vertelt: “Sinds Betty’s geboorte word ik al uitgelachen door de andere vrouwen van mijn man. Ze behandelen mij slecht en mensen in ons dorp kijken anders naar mijn dochter. Ze wordt buitengesloten. Sinds de operatie heb ik er alle vertrouwen in dat mijn dochter straks naar school kan en een gewoon leven kan leiden, zonder alle pesterijen. Daar ben ik onwijs blij en dankbaar voor.”

Foto’s genomen vlak voor de operatie:

Lokapel

Lees ook: