In memoriam Dorian Cosijnse: Één jaar later

26 maart 2023

Nu een jaar geleden kwam Dorian Cosijnse (Directeur Child Care Africa) om het leven bij een auto-ongeluk in Karamoja, Oeganda (dat was op 26 maart 2022).

Zij was het inspirerende boegbeeld van Child Care Africa. Vol liefde en onvermoeibaar zette zij zich in voor de vele kwetsbare kinderen in Karamoja. Zij is veel te jong overleden, maar zij heeft aan iedereen een duidelijke en waardevolle erfenis achtergelaten.

Dorian bewees dat de “druppel op de gloeiende plaat” heel zinvol is voor elk hulpeloos kind. Zij veranderde de wereld “kind na kind”. Tot op de dag van vandaag leeft Dorian verder in de harten van kinderen die ze hielp met voeding, medicijnen, operaties of een plek in de schoolbanken. Een onuitwisbaar teken van haar zorg voor de armste van de armen. Daar zijn we haar onverminderd dankbaar voor.

De afgelopen 10 dagen waren we met de ouders en zus van Dorian in Karamoja om haar voetstappen te drukken en om mensen te ontmoeten die haar kenden. De familie kon zo zelf de verhalen over haar uit de eerste hand horen. Dat was zowel pijnlijk vanwege het onherstelbare gemis als troostvol vanwege de grote dankbaarheid voor haar zichtbare nalatenschap.

In het CCA-bestuur is de schok van een jaar geleden voorbij, maar we missen Dorian erg. In het begin was het verdriet te groot om meteen verder te kunnen, maar we wisten dat we dit aan Dorian en aan onze misse schuldig waren. Inmiddels is de CCA-organisatie weer volledig op sterkte en kunnen we weer stappen zetten, want er is zoveel goed werk te doen.

Lees ook: