Project “Samen Sterk”, gesteund door TakaTuka Foundation

29 september 2020

Child Care Africa Foundation heeft heel mooi nieuws gekregen. Onze projectaanvraag is officieel door de TakaTuka Foundation goedgekeurd! Van Januari 2021 tot December 2021 zullen 84 vrouwen ondersteuning krijgen, totaal t.w.v. 4000,- euro!

Project “Samen Sterk”

In Karamoja ontmoeten wij regelmatig vrouwen en moeders die verlangen naar een beter leven voor hunzelf en voor hun kinderen. Zij hebben geen opleiding, kunnen vaak niet lezen en schrijven en hebben weinig mogelijkheden om hun economische status te verbeteren. Het is voor deze vrouwen moeilijk om voldoende inkomen te genereren om de verzorging én het onderwijs van hun kinderen te betalen. Vooral als zij er alleen voor staan of weinig hulp krijgen van hun man. Het sprokkelen van brandhout, het maken van houtskool of het verzamelen van Aloë Vera brengen namelijk niet voldoende geld op.

Project “Samen Sterk” is speciaal gericht op de ondersteuning van 84 kwetsbare vrouwen en moeders met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sterke vrouwen met een groot doorzettingsvermogen en enorme wilskracht. Door dit project zullen zij nieuwe vaardigheden leren, waarmee zij op een waardige manier de kost kunnen verdienen en op eigen kracht vooruit kunnen komen. Met als doel beter te kunnen voorzien in het levensonderhoud van hun gezin en het onderwijs van hun kinderen. Zij zullen deelnemen aan spaargroepen en samen kleinschalige bedrijfjes opstarten in het maken van zeep en sieraden en het houden van varkens en kalkoenen. Wij kunnen niet wachten… En zij ook niet!

Over TakaTuka Foundation

De TakaTuka Foundation steunt sinds 2009 diverse projecten wereldwijd. Particuliere, innovatieve en kleinschalige projecten, waarbij vooral vrouwen, kinderen en jongeren centraal staan. De stichting steunt projecten waarbij de creativiteit, zelfstandigheid en inventiviteit van de doelgroep van het project worden aangesproken.

Lees ook: