Bedden en dekens voor leerlingen in Karamoja!

8 december 2020

Op dit moment sponsort stichting Child Care Africa 144 leerlingen in Karamoja. Deze kinderen en jongeren worden geholpen met toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, basisbehoeften en goede begeleiding. De vraag naar hulp is echter vele malen groter dan waar wij op dit moment aan kunnen voldoen. 

Met behulp van een donor die onze stichting een warm hart toedraagt, konden wij deze maand 17 stapelbedden (3-hoog), 200 matrassen en 200 dekens doneren aan verschillende scholen in Karamoja. Daarnaast werden 52 oude en kapotte bedden weer in hun oude glorie hersteld. Met behulp van deze donatie kunnen de scholen ook leerlingen huisvesten die geen schoolgeld kunnen betalen en niet gesponsord worden door onze stichting. 

De bedden, matrassen en dekens werden met veel enthousiasme ontvangen door het schoolbestuur en enkele aanwezige leerlingen. De lokale overheid was aanwezig bij de overdracht en moedigde alle leerlingen aan om goed te presteren. Waar je ook vandaan komt en wat jouw achtergrond ook is, met doorzettingsvermogen kun je jouw dromen bereiken, was de boodschap. 

Lees ook: