Bijeenkomst voor leerlingen in Amudat

3 december 2020

Samen met onze lokale partner Hope for the Children in Amudat hebben wij wederom een zeer succesvol vakantie-programma afgerond. Alle gesponsorde basisschool en middelbare school leerlingen en onze gesponsorde studenten kwamen 3 dagen en nachten lang bijeen in Katikit. 

De leerlingen zitten wegens corona maatregelen al sinds maart thuis, zonder onderwijs. Het was voor de leerlingen dus extra bijzonder om weer samen te komen in een klaslokaal. Rose (9) vertelt: “Sinds de scholen dicht zijn en iedereen naar huis moest, heb ik mijn vriendinnen niet meer gezien. Zij komen namelijk van heel ver weg. Ik vond het fijn om weer samen te zijn en te spelen en les te krijgen.”

Tijdens het vakantie programma was een delegatie van de lokale overheid aanwezig. Zij moedigden de kinderen aan om te focussen op hun onderwijs en toekomst en gaven de leerlingen les over hun rechten en verantwoordelijkheden. Zo werd er gesproken over recht op onderwijs, gezondheidszorg, eten en veiligheid. Met de leerlingen ouder dan 10 jaar werden thema’s als menstruatie, seksualiteit en het voorkomen van HIV, SOA’s en ongewenste zwangerschap besproken. Alle leerlingen werden getest op HIV. Alle meisjes ouder dan 12 jaar werden getest op zwangerschap. Uiteindelijk tekenden alle leerlingen ouder dan 10 jaar een contract met Child Care Africa en Hope for the Children. In het contract belooft de leerling haar best te zullen doen op school en goede motivatie en karakters te tonen. Alle leerlingen die gesponsord worden in vervolgonderwijs beloven na afronding van hun opleiding te beginnen met de sponsoring van een basisschool leerling. Zo dragen wij bij aan de duurzaamheid van ons project. De leerlingen waren het eens met alle regels in het contract en tekenden met veel plezier. 

Lees ook: