Corona in Oeganda

25 maart 2020

Het Corona virus (of COVID-19) is een wereldwijde pandemie, die de ouderen en zwakkeren in de gemeenschap het hardste treft. Om de verdere verspreiding van Corona in Oeganda tegen te gaan, neemt de overheid strenge maatregelen. 

Zo geldt er een in- en uitreis verbod en zijn scholen, kerken, restaurants en andere verzamelplaatsen sinds 19 maart gesloten. Bijeenkomsten voor meer dan 20 mensen zijn verboden en men wordt aangeraden 1.5 meter afstand te houden. Voor alsnog zijn de markten open, maar worden maatregelen getroffen om verdere besmetting te voorkomen.

Onze leerlingen zijn door de verschillende scholen geïnformeerd over de symptomen van Corona (loopneus, pijnlijke keel, hoesten, koorts, moeite met ademhalen). De scholen zijn voor ten minste 1 maand gesloten. Of deze periode verlengd wordt en welke invloed dit heeft op de rest van het schooljaar is tot nu toe onbekend. De meisjes die thuis gevaar lopen (gedwongen uithuwelijking, besnijdenis, ongewenste zwangerschap), worden door onze lokale partners opgevangen. Wij werken nauw samen met onze partners in Kaabong en Amudat om de leerlingen te beschermen tijdens deze onverwachte en kritieke periode. 

Wij bidden voor de families van de Corona patiënten wereldwijd.

Lees ook: