Eerste leerlinge afgestudeerd!

4 januari 2021

Child Care Africa Foundation ontmoette Judith begin 2020. Ze vertelde haar verhaal en het raakte ons. Judith heeft al van jongs af aan een grote belangstelling gehad in onderwijs. Ze vondt het heerlijk om naar school te gaan en behaalde goede resultaten. Judith’s vader en ooms zagen haar liever jong trouwen en keken al reikhalzend uit naar de bruidsschat. Met behulp van haar tante en een aantal betrokken mensen in de gemeenschap kon Judith toch haar school afmaken en uiteindelijk studeren! 

In 2019 raakte ze echter in de knel. Ze zat al in haar laatste jaar maar had geen financiële middelen meer om haar opleiding af te maken. Ze besloot vrijwilligerswerk te doen bij AWARE, onze lokale partner in Kaabong. Daar ontmoetten wij deze gedreven, enthousiaste en betrokken jongere. Judith is afgestudeerd in “Social Mobilization & Development” en wil zich heel graag inzetten voor haar gemeenschap. 

Wij hebben er alle vertrouwen in dat Judith een positieve bijdrage gaat leveren in Karamoja! Judith blijft betrokken bij het werk van CCA in Karamoja als junior sociaal werker. 

Lees ook: