Simon geopereerd!

9 december 2021

Een van de aandachtsgebieden van CCA is de zorg voor kinderen met een handicap. De kinderen gaan met een ouder of verzorger en een CCA medewerker naar CoRSU, een ziekenhuis in Entebbe gespecialiseerd in de behandeling van kinderen met een handicap. Vandaag het verhaal van de 14-jarige Simon.

Genua valga is een afwijking waarbij de benen in een X-stand staan. Bij jonge kinderen tussen de 2 en 6 jaar staan de benen altijd enigszins in een X-stand, met de knieën naar binnen gekanteld. Meestal corrigeert deze stand zich vanzelf na het 6e levensjaar. Gebeurt dit niet, dan kan behandeling nodig zijn. Omdat het linkerbeen van de 14-jarige Simon erg naar binnen gekanteld staat, gaat lopen moeizaam en heeft hij pijn in zijn voet, been en rug. In november 2021 reisde hij met een groep andere kinderen met een handicap naar CoRSU ziekenhuis.

Eenmaal terug thuis, kwam vrijwilliger Anna het goede nieuws brengen aan Simon, zijn broer Timothy en hun oma. Simon kan geopereerd worden!

Simon heeft de operatie gisteren goed doorstaan en zijn been is gefixeerd. Hij blijft nog even in het ziekenhuis met vrijwilliger Paska, zijn broer Timothy en een aantal andere kinderen in behandeling. Ook na zijn ontslag uit CoRSU ziekenhuis zullen we hem blijven monitoren.

Lees ook: