Update: corona in Oeganda

6 september 2020

Het aantal corona gevallen in Oeganda is inmiddels opgelopen tot 3,667. Op dit moment zijn er nog 859 actieve gevallen. 1,608 personen zijn van het virus genezen. Volgens gegevens van het ministerie van gezondheid zijn 33 personen aan het coronavirus overleden.

De volgende corona maatregelen gelden nog en worden strikt gehandhaafd:
– Bijeenkomsten van meer dan 30 personen zijn verboden (ook in kerken en moskeeën)
– Reizen is alleen toegestaan met mondmasker en op gepaste afstand. Dit betekent in de praktijk dat openbaar vervoer veel duurder is, omdat maar de helft van de zitplaatsen bezet mag zijn
– De scholen zijn gesloten
– Het vliegveld is gesloten en de grenzen blijven voorlopig dicht. Er geldt een verplichte quarantaine van 14-dagen bij aankomst.

Door het toenemende aantal corona gevallen dreigt de overheid met een nieuwe lockdown. Dit vooruitzicht maakt de bevolking angstig. De economie heeft maandenlang stilgelegen en armoede is enorm toegenomen. Er wordt tevens gespeculeerd over de politieke belangen van de corona maatregelen, met het oog op de verkiezingen van 2021. Dan zal Bobi Wine (38-jarige zanger en politiek leider) het opnemen tegen Yoweri Museveni (75-jarige president, sinds 1986 aan de macht).

Lees ook: