Verhaal van Anna

21 augustus 2021

Anna verloor haar beide ouders op jonge leeftijd, nog voor zij aan de basisschool begon. Anna heeft geen broertjes en zusjes en groeide op bij haar oma. Ze ging naar de basisschool en wist 25 punten te scoren op de eindtoets. Een aardige score voor een meisje in haar situatie. Docenten omschrijven haar als actief en gemotiveerd.

Op 18 jarige leeftijd klopte Anna aan bij CCA. Ze wilde erg graag naar de middelbare school en door middel van onderwijs een beter leven opbouwen. Ze droomt ervan om verpleegkundige te worden. Anna is een erg zorgzaam meisje, dus wij denken dat verpleegkunde goed bij haar zou passen.

Anna’s oma is inmiddels al 77 jaar. Ze kon steeds moeilijker weerstand bieden tegen Anna’s ooms, die vonden dat het meisje klaar was om te trouwen. Anna was bang om uitgehuwelijkt te worden en perspectief op een betere toekomst te verliezen. Daarom koos ze ervoor om naar onze opvang te verhuizen. Daar gaat het erg goed met haar! Ze werkt goed samen met de andere meiden in de opvang en draagt zorg voor de vele gehandicapte kindjes. Pap maken, luiers verschonen, zingen, ze doet het allemaal met plezier.

Anna is sponsorleerling en vrijwilliger van CCA.

Lees ook: