Lokapel (4) maakte al veel mee

23 mei 2021

Child Care Africa helpt de meest kwetsbare kinderen en met toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en begeleiding. Vandaag het verhaal van Lokapel (4).

Lokapel (4 jaar) werd geboren met schisis. Zijn moeder heeft ernstige psychische problemen. Zijn vader is al oud en heeft 5 vrouwen en ruim 30 kinderen. Zo kwam Lokapel als baby terecht in het gezin van zijn oom. Het jongetje was erg ondervoed toen we hem voor het eerst zagen. De blik in zijn ogen was leeg. Zijn voeten zaten vol jiggers (parasieten, die eitjes leggen onder de huid en pijnlijke geïnfecteerde wonden veroorzaken).

Als we met Lokapel naar CoRSU vertrekken, blijkt hij te zwak voor een operatie. Hij ontvangt een flink pakket met pap, melk, suiker, gedroogde visjes en andere belangrijke voedingsmiddelen en wordt ondergebracht in onze opvang. Daar wordt Lokapel liefdevol verzorgd door Anna, Judith en Martha.

Bij ons volgende bezoek, twee weken later, rent hij ons vrolijk tegemoet. Hij speelt, maakt grapjes en is energiek. Zoals een 4-jarige hoort te zijn. Goede voeding en verzorging maakt een wereld van verschil! Na het behalen van zijn streefgewicht kon Lokapel eindelijk geopereerd worden. Hij is dolblij. Een kleine operatie met een onwijs grote impact!

Lokapel vertelde dat hij zichzelf voor de operatie soms vergeleek met een straathond. Hij moest bedelen voor zijn eten, was erg vies en had vlooien en parasieten. Hij schaamde zich en voelde zich erg alleen. Nu, in de veilige opvang van AWARE, voelt hij zich weer mens. Indrukwekkende woorden, al helemaal voor een kind van 4. Wij werden er stil van.

Inmiddels doet Lokapel elke ochtend vrolijk mee met de kleuterklassen die gegeven worden bij AWARE. Hij slaapt in de opvangzaal en voelt zich er thuis. Lokapel zal volgend jaar met onze hulp naar de basisschool gaan.

Lees ook: