Nieuwe kindjes met schisis aangekomen in ons centrum

17 augustus 2021

In samenwerking met lokale partners heeft CCA al hulp kunnen bieden aan 35 kinderen met een handicap in CoRSU ziekenhuis. En de groep kinderen blijft groeien. Vorige week arriveerden weer 5 moeders met kindjes met schisis bij ons centrum in Kaabong.

Een van de kindjes was erg zwak, ondervoed en ziek. Hij is helaas in het lokale ziekenhuis overleden. Een moeilijk en ingrijpend moment voor iedereen.

De andere 4 kindjes sterken aan in ons centrum, waar ze onder begeleiding goede pap en melk krijgen. Voor medicatie kunnen ze terecht in het naastgelegen ziekenhuis. De vier kindjes zullen deze week met hun moeders en onze medewerkers afreizen naar CoRSU. Met een eenvoudige ingreep kunnen wij de gezondheid en leefomstandigheden van deze kindjes en hun familie enorm verbeteren.

In totaal reizen deze week 7 kinderen met schisis naar CoRSU. Hopelijk kunnen zij snel geopereerd worden. Want de operaties van deze kindjes maken een ingrijpend verschil! Lees bijvoorbeeld het verhaal van de 4-jarige Lokapel.

Een van de nieuwe kindjes

Lees ook: