Samen naar school!

29 mei 2021

CCA helpt 188 kinderen in Oeganda met toegang tot kwaliteitsonderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en goede begeleiding. Deze week gaan Emmanuel en Jimmy voor het eerst naar school! Door hun uiterlijk vallen ze erg op, maar gelukkig hebben ze steun aan elkaar, hun familie en ons lokale team.

Het afgelopen jaar ontmoetten wij in Kaabong, Karamoja, twee jongens met albinisme: Emmanuel (8) en Jimmy (12). Emmanuel verloor zijn vader en woont nu met zijn alleenstaande moeder en twee zusjes in het centrum van Kaabong. Zijn moeder brouwt zelf alcohol en verkoopt dit in het dorp. Ze is zorgzaam en gek op haar drie kinderen. Jimmy is wees en woont bij zijn oma. Zijn familie is erg arm. Ze leven van de verkoop van gras aan vee boeren in het droge seizoen en het sjouwen van stenen in het regenseizoen. Ze komen rond van enkele euro’s. Jimmy is 12 jaar en nog nooit naar school geweest. Zijn oma hoopt dat hij door middel van onderwijs een beter leven op kan bouwen.

Beide kinderen ontvangen van CCA tubes zonnebrand, een hoed en een zonnebril voor bescherming. In Nederland kon vrijwilliger Jolanda een pallet vol goede zonnebrand regelen! Daar zijn wij natuurlijk onwijs blij mee. Daarnaast hoopt CCA binnenkort met de kinderen een speciale arts te bezoeken in Kampala, de hoofdstad van Oeganda.

Lees ook: