VN delegatie bezoekt Amudat

18 september 2020

Deze week trekt een delegatie van de Verenigde Naties door Karamoja om te praten over ontwikkelingshulp. De delegatie bezoekt verschillende projecten van internationale en lokale ontwikkelingsorganisaties. Waaronder Kalas girls, de school die ook fungeert als “rescue centre” voor meisjes op de vlucht voor besnijdenis en uithuwelijking.

De VN delegatie bracht woensdag een bezoek aan Kalas girls, de Katholieke meisjesschool in Amudat. De school ontvangt gedurende het jaar steun van de VN organisaties voor schoolmaaltijden en voorzieningen. CCA sponsort een groeiend aantal kwetsbare leerlingen in Kalas, waarvan sommigen uit veiligheidsredenen ook tijdens vakanties in de school worden opgevangen. Ze krijgen van ons eten, toiletartikelen, kleding, medische zorg en goede begeleiding. Daarnaast dragen wij bij aan de bewaking van het terrein en de liefdevolle zorg van Zuster Proscovia Natenge en haar collega’s.

Tijdens haar speech bedankte Rosa Malango alle organisaties die zich inzetten voor de ontwikkeling van Amudat, en specifiek de hulp aan meisjes op de vlucht voor besnijdenis, uithuwelijking of geweld. Ze voegt er aan toe: “If you educate a man, you educate an individual. But if you educate a woman, you educate a nation.” Onderwijs verbetert de toekomst van deze meisjes en draagt bij aan een geëmancipeerde en welvarende samenleving. Doelen waar de VN zich hard voor inzet. De lokale overheid sloot zich bij deze woorden aan en beloofde zich te blijven inzetten voor kwetsbare meisjes en het uitbannen van schadelijke tradities in de Pokot cultuur.

Onze lokale partner Hope for the Children ontving een waardering voor het belangrijke werk wat zij met behulp van Child Care Africa en onze donoren doet in Amudat. De meisjes zongen, dansten en deelden hun verhalen met het publiek.

Meisjes in de opvang dansen en zingen voor publiek (foto: Noah Omuya, AICA)

Lees hier het bijzondere verhaal van Oliver Namusabi, manager van Hope for the Children Foundation. Zij zet zich met veel passie en doorzettingsvermogen in voor kinderen in Amudat.

Lees ook: