Als school

Child Care Africa is er voor kwetsbare kinderen in Afrika. Onze stichting helpt deze kinderen met toegang tot onderwijs, gezondheidszorg, veiligheid en goede begeleiding. Zo kunnen zij aan de armoede ontsnappen en later hun familie, gemeenschap en land vooruit helpen.

Kinderen in Nederland kunnen onwijs veel leren van betrokkenheid bij kinderen in Afrika. Het verbreedt hun wereld en maakt de leerlingen bewuster van de wereld om hun heen. Zo leren kinderen dat toegang tot onderwijs, schoon drinkwater en goede lesmaterialen eigenlijk heel speciaal is… En in Afrika vaak niet zo vanzelfsprekend.

Naast informeren, wil CCA kinderen in Nederland in actie laten komen om hun leeftijdsgenootjes in Afrika te ondersteunen. Van kleine acties van een groepje leerlingen tot grotere acties voor de hele school!

Wij denken graag mee over een mooi hulpproject in Oeganda én boeiende lessen voor de leerlingen in Nederland. Want verbinding maken en de lasten van de ander helpen dragen, daar draait het om. Wij kunnen voor verschillende onderwijsniveaus meedenken over de mogelijkheden.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op.