Mija den Hartog

Functie CCA: bureaumanager 

Mijn naam is Mija den Hartog, ik ben 42 jaar en al bijna de helft daarvan getrouwd met Kees. We kregen twee prachtige dochters (9 en 7 jaar) en wonen sinds 2018 in Ede. 

Als 17- jarige begon ik aan de optiek opleiding en heb ik een aantal jaren als opticien gewerkt. Ik wilde daadwerkelijk kunnen bijdragen aan het verminderen van armoede, daarom solliciteerde ik op een vacature bij stichting Woord en Daad. Ik kwam terecht op de afdeling die verantwoordelijk was voor het sponsorpogramma. Dankbaar ben ik voor de ervaring die ik daar opdeed en de kansen die ik kreeg om door te groeien.

Aan mijn functie als manager van dit programma kwam een eind toen ik samen met Kees naar Indonesië vertrok. We hebben zeven jaar in Indonesië gewoond en gewerkt voor o.a. de Oikonomos Foundation. Hier zag ik welke uitdagingen het verminderen van armoede en het toewerken naar bestaanszekerheid met zich meebrengt. Onder andere door mee te werken in de lokale organisatie. Terug uit Indonesië ben ik weer in mijn oude vakgebied belandt en daarnaast zelfs de opleiding tot audicien gaan doen. Ik hield een verlangen om niet alleen dichtbij bij te dragen aan het verbeteren van levenskwaliteit hier in Nederland, maar ook ver weg. Als bureaumanager bij CCA wil ik ook bijdragen voor degenen die de minste kansen hebben. 

Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan het mooie werk van CCA, om een schakel te zijn tussen de betrokken donoren en de partnerorganisaties ter plekke. Maar vooral hoop ik dat ik veel levens zal zien veranderen, doordat kinderen weer toekomstperspectief hebben en weten dat ze waardevol zijn met- en zonder beperking.